top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDanielle Muit

Oja, mijn blog...


Iets met een accountant die achterloopt met zijn eigen boekhouding. Ik schrijf voor verschillende klanten een blog en ben daarin heel punctueel. Maar mijn eigen blog bungelt altijd onderaan het to-do-lijstje met als gevolg: doorschuiven. Naar de volgende dag. En verder. Weer een week voorbij. Want, zo gaat het echt, de klant is koning en gaat altijd voor en er zitten echt maar 24 uur in een dag. Toch is het ook heel belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan je eigen werkzaamheden. En dat doe ik vandaag. Punt. Ik eerst, dan de klant. Alleen vandaag, want dit laatste zinnetje strookt met mijn principes. Dus mijn to-do-lijst gaat vandaag van onder naar boven worden afgevinkt.


Waarom is het schrijven van een blog zo belangrijk en dus ook voor mij? Daar zijn meerdere redenen voor:

* onderscheiden van je concurrent: onderstreep je USP

* specialist en autoriteit: kennis delen

* goed voor SEO

* uitbreiden van je netwerk

* content delen via social media

* zoekwoorden testen


Onderscheiden van je concurrent

Als eerste geef je je lezer een kijkje in wat jouw bedrijf, of jou als ondernemer, bezighoudt. Je deelt je visie, geeft tips of introduceert een nieuw product en uiteraard jezelf. Een blog is een uitstekend middel om jezelf te onderscheiden van je concurrent; je laat zien wie je bent door wat en waarover je schrijft. Wat is jouw USP? Waarom moet een potentiële klant voor jou kiezen? De keuze is enorm dus zorg via je blog dat je een band creëert/relatie opbouwt zodat, als de klant op zoek gaat naar een product of dienst, ze aan jou denken.


Jij bent de specialist

Maar het schrijven van een blog dwingt jou, als ondernemer, ook om goed na te denken over jouw vakgebied. Wat wil je en heb je te vertellen? Je wilt jezelf graag als specialist en autoriteit laten zien dus moet je met een goed verhaal komen. Als je elke maand een blog schrijft dwingt je dat om maandelijks even te gaan zitten en jouw kennis, ervaringen en ideeën te delen.


Goed voor SEO

Een blog op je website is heel goed voor SEO (search engine optimization = online vindbaarheid). Als je op regelmatige basis een blog, en dus nieuwe content, op je site plaatst wordt dat door Google beloond omdat je website in beweging is (een statische website zal steeds lager in de zoekresultaten eindigen). Daarnaast helpt het juist inzetten van zoekwoorden en bijbehorende content ook voor een hogere ranking in de zoekresultaten van Google.


Uitbreiden van netwerk

Je netwerk, jouw bereik, wordt vergroot dankzij een blog. Door de verschillende soorten onderwerpen bereik je een groter publiek dan met alleen de content van je websitepagina's. Een blog geeft je de mogelijkheid in te spelen op bijvoorbeeld actualiteiten die in combinatie met jouw eigen zoekwoorden zorgen voor een groter bereik.


Delen via social media

Vind je het lastig om kennis te delen via jouw social media kanalen? Een blog is een uitstekend item om te plaatsen of te delen. Schrijf bijvoorbeeld een korte samenvatting, plaats een foto en deel de link naar jouw blog. Het is niet alleen sterker om eigen content te delen dan content van een ander; het draagt ook bij aan betere SEO.


Zoekwoorden testen

In je blog heb je alle ruimte en vrijheid om gebruik te maken van zoekwoorden en zoekwoordencombinaties. Vervolgens kun je testen en meten welke zoekwoorden het goed doen en welke minder. Een mooi middel om je zoekwoorden te optimaliseren en dit verder door te voeren op de websitepagina's.


Conclusie: het schrijven van een blog vraagt een investering van jouw tijd maar levert je ook veel op. Wanneer schrijf jij jouw volgende blog? Mijn voornemen is om mijn blog hoger op mijn to-do-lijst te plaatsen. Wordt vervolgd..... ;-)

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page