top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDanielle Muit

Zichtbaar = vindbaar?

Bijgewerkt op: 6 nov. 2019

Zichtbaar zijn en vindbaar zijn. Synoniemen? Nee zeker niet. Het lijkt hetzelfde maar dat is het niet. Je moet namelijk eerst zichtbaar zijn (en dan bedoel ik digitaal zichtbaar, ik laat real life even buiten beschouwing). Vervolgens kun je ook gevonden worden. Maar dat is geen automatisch vervolg. Dat kost tijd, energie en aandacht.

Zichtbaar zijn

Als ondernemer moet je zorgen dat je online zichtbaar bent voor je (potentiële) klanten zodat ze weten dat jij er bent. Niet onbelangrijk want als ze niet van jouw bestaan weten dan wordt het lastig zaken doen. Maar hoe zorg je nou dat je zichtbaar bent? Een website is geen overbodige luxe en maak accounts aan op de voor jou geschikte social media kanalen. Maar met alleen aanwezig zijn bedoel ik actief aanwezig zijn. Het alleen 'hebben' van Facebook, Instagram, LinkedIn of Pinterest accounts is niet voldoende. Met familie en vrienden onderhoud je ook op een actieve manier de relatie en dat is ook de bedoeling met social media. Zorg dat je regelmatig berichten plaatst zodat je zichtbaar bent op de tijdlijn van jouw (potentiële) klanten. Laat zien waar je mee bezig bent, wat belangrijk voor jou is. Social media geeft zoveel mogelijkheden om je als bedrijf te presenteren en te laten zien waar jij voor staat. Door consequent en consistent berichten te plaatsen zal jouw aantal volgers groeien en zal jouw imago steeds sterker en duidelijker worden. Vergeet niet je website en je social media kanalen te koppelen en updates van je website te delen op je social media zodat traffic ontstaat tussen beide (is namelijk weer goed voor de vindbaarheid).


Vindbaarheid

Als je zichtbaar bent is de volgende, heel belangrijke stap, zorgen dat je vindbaar bent. Want je bent niet vanzelfsprekend vindbaar als je zichtbaar bent. Vindbaar zijn, SEO (search engine optimization), is zorgen dat je website geoptimaliseerd is voor de vindbaarheid door zoekmachines. SEO is niets meer dan een verzamelnaam voor allerlei technieken die hieraan bij kunnen dragen. Jaren geleden was je site vindbaar door een aantal zoekwoorden in je tekst toe te voegen en dan kwam je een heel eind. Tegenwoordig gaat deze vlieger niet meer op en komt er heel wat meer bij kijken om hoog te eindigen in de zoekresultaten van Google. Unieke content blijft wel een sleutelwoord. Hoe unieker je content, hoe hoger Google jou rankt.


Conclusie: eerst zorgen dat je online zichtbaar bent en daarna hard werken aan de vindbaarheid. In real life ben je als je zichtbaar bent vindbaar, online komt er iets meer bij kijken.


#ikgeefwoordenenzinneninhoud


52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page